Kunst, Cultuur en muziek

Expositie van kunstwerken door gedetineerden JICN

Expositie kunstwerken gedetineerden JICN “Arte, Pintura, i Obra di Man JICN 2015” op zondag 1 november 2015

Op zondag 1 november van 14.00 tot 17.00 uur worden in het Sentro Deportivo Jorge Nicolaas, de sporthal, aan de Kaya Amsterdam, kunstwerken geëxposeerd die gemaakt zijn door gedetineerden van de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN), locatie Bonaire. Iedereen is van harte welkom om deze expositie te komen bezoeken.
Net als vorig jaar zullen er diverse prachtige schilderijen van verschillende gedetineerden worden tentoongesteld. Ook deze keer zullen naast schilderijen, ook andere kunstwerken tentoongesteld worden die door de gedetineerden zijn vervaardigd onder begeleiding van de docent de heer Andres Figaroa.

Rocargo

Deze kunstwerken hebben de gedetineerden zelfstandig en naar eigen initiatief gemaakt. Tijdens deze expositie is er niet alleen de gelegenheid om de kunstwerken en schilderijen te bekijken, maar ook om ze te kunnen kopen.

Ook is er gelegenheid om foto’s te bekijken van onder andere meubels die de gedetineerden hebben gemaakt. De mogelijkheid bestaat om dit soort meubels te kunnen bestellen. Op een later moment zullen de bestellingen op maat worden gerealiseerd en geleverd.

De opbrengst van de verkopen zal worden gebruikt om te kunnen voorzien in meer materialen, zodat JICN de gedetineerden kan blijven stimuleren en motiveren tot het positief inzetten van hun talenten en vaardigheden.

Deel dit artikel