Onderwijs

Strea Briante School bereikt hoogste punt

Het was even feest in de wijk Antriol Pariba, op het terrein waar de nieuwbouw verrijst van de Strea Briante School (voorheen de Watapana School). Tijdens een korte ceremonie vierden de aanwezigen het bereiken van het hoogste punt. Schooldirecteur Jubella Balentin en Ronald Haafkes van aannemersbedrijf BonNed goten, vanuit een hoogwerker, champagne uit over de kersverse nok.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer gedeputeerde Gerald Silberie verantwoordelijk voor Ruimte en Ontwikkeling, vertegenwoordigers van het Openbaar Lichaam Bonaire, Kolegio Strea Briante, BonNed, Jakobs Architekten, RCN/OCW en het Rijksvastgoedbedrijf, dat de nieuwbouw aanstuurt in opdracht van het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en het Openbaar Lichaam Bonaire.

Het nieuwe complex van Kolegio Strea Briante omvat twee lesgebouwen met in totaal twaalf leslokalen en een gebouw met ondersteunende ruimtes zoals een docentenkamer, vergaderzaal en een ICT- en kantoorruimte.

Het nieuwe onderkomen van Kolegio Strea Briante wordt volgens planning half december 2015 opgeleverd. Dit nieuwbouwproject vormt onderdeel van de onderwijshuisvestingsplannen. Deze plannen zijn opgesteld voor ieder van de eilanden van Caribisch Nederland door de Openbaar Lichamen en het ministerie van OCW. Ze bevatten de blauwdruk voor verbetering van de onderwijshuisvesting in heel Caribisch Nederland, tussen 2012 en 2017.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo