Vakantie & Toerisme

Toeristisch budget gekort, BONHATA roept om actie

Sinds decennia is de toeristische sector de drijvende kracht van de economie van Bonaire. Desondanks is recent het bedrag dat beschikbaar wordt gesteld aan TCB (Tourism Corporation Bonaire) gekort.

De Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) ziet kansen voor het lokale bestuur om met het correct innen van de toeristenbelasting en autoverhuurbelasting de fondsen beschikbaar voor die promotie niet alleen terug te brengen naar het recente niveau maar om het budget zelfs te verhogen teneinde met correcte besteding onze eilandeconomie een noodzakelijke impuls te geven.
Daar komt bij dat in de huidige situatie vele bedrijven en particulieren op Bonaire die kamers en/of auto’s verhuren aan toeristen geen toeristen- en/of autoverhuurbelasting afdragen. Naar schatting van het OLB zelf wordt meer dan 50 % van de toeristenbelasting niet geind en de inschatting is dat het bij de autoverhuurbelasting om een soortgelijk percentage gaat.

Naast het kunnen verbeteren van de promotie van Bonaire als toeristische bestemming zal een correcte inning van genoemde belastingen ook oneerlijke concurrentie tussen verhuurders die wel betalen en zij die dat niet doen opheffen.

BONHATA roept het BC en de eilandsraad op om deze ongeïnde belastingen op korte termijn actief te gaan innen en deze middelen ter beschikking te stellen voor promotie van Bonaire als toeristische bestemming, de belangrijkste pijler van onze economie.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo