Natuur

Baby potvis gevonden op het strand

STINAPA staff ontdekt levenloos lichaam van pasgeboren baby potvis op het strand van Boka Chikitu in het Washington Slagbaai National Park.

Het overheidsteam verantwoordelijk voor gestrande mariene zoogdieren werd op de hoogte gesteld, zodat er belangrijke informatie verzameld kon worden.

Tijdens een tour van het Washington Park ontdekte een STINAPA werknemer het levenloze lichaam van een pasgeboren baby potvis op het strand van Boka Chikitu. Deze baby potvis hoort bij de walvissoort die in het Engels Pygmy Sperm Whale (Koga breviceps) wordt genoemd. Men weet bijna niks over deze walvis, omdat deze bijna nooit gezien worden op zee. Enkel als er eentje aanspoelt is er een mogelijkheid om kennis op te doen van dit zeezoogdier.

Deze soort walvis is niet veel groter dan een dolfijn. Ze kunnen een lengte worden van 3.5 meter en 400 kg wegen. Een pasgeboren baby heeft een lengte van ongeveer 1.2 meter.

De Pygmy Sperm Whale is te vinden in de tropische en gematigde zones van de Atlantische-, Pacifische- en Indische Oceanen. Onderzoek naar de maaginhoud van aangespoelde potvissen wijst uit dat deze walvis vooral inktvis eet.

Het overheidsteam voor incidenten met mariene zoogdieren heeft monsters verzamelt om informatie te krijgen over: het waarom van het sterfgeval, de leeftijd van het dier, wat voor soorten er bij ons in de buurt zitten en hoe populaties met elkaar in verbinding staan via DNA analyse.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo