Politiek & Bestuur

Staatssecretaris Martin van Rijn bezoekt Saba en Bonaire

Staatssecretaris Martin van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt van 29 september tot en met 2 oktober 2015 een werkbezoek aan Saba en Bonaire. Het is het eerste bezoek van de Staatssecretaris aan deze eilanden van Caribisch Nederland. Op het programma staan op beide eilanden gesprekken met de gezaghebbers en de leden van de bestuurscolleges, bezoeken aan diverse verpleeghuizen en opvangcentra en andere zorg en jeugd gerelateerde instanties.

Op Saba brengt de staatssecretaris een bezoek aan Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en aan stichting Child Focus. Ook zal hij een bezoek brengen aan verpleeghuis Benevolente The Home.

Op Bonaire bezoekt Staatssecretaris Rosa di Sharon, een opvang en verblijf voor tienermoeders. Ook zal hij het wijkteam voor thuiszorg bij Kas di Kuido ontmoeten en bezoekt hij Cocari, een dagbesteding voor ouderen in Rincon. De intramurale woonvoorziening (alle zorgvoorziening binnen een complex) en dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten FKPD en de Jeugd en Gezinsvoogdij /CJG op Bonaire.

Staatssecretaris van Rijn zal op zijn tweede dag op Bonaire, Villa Antonia, een kleinschalige dagopvang, een project van Stichting Verslavingszorg & Psychiatrie Caribisch Nederland en het nieuwe zorgverzekeringskantoor bezoeken. Daarnaast ontmoet hij jongeren en jeugdwerkers van Jong Bonaire.

Zijn bezoeken zal hij afsluiten met een bezoek aan Stichting Forsa.

Deel dit artikel