Economie

Voorlichtingsbijeenkomst voor bouwsector Bonaire groot succes

De voorlichtingsbijeenkomst voor de bouwsector over veilig en gezond werken in de bouw was een groot succes, afgelopen 22 september. Er was een goede opkomst van plusminus 100 personen. Tijdens de presentaties deden de aanwezigen actief mee in de discussies. Ook waren er toeleveranciers, adviseurs en bedrijven die iets kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsgezondheidzorg, veiligheid in de bouw en bedrijfshulpverlening, aanwezig. Zij presenteerden hun producten en diensten in een eigen stand die tijdens de pauze door de aanwezigen konden worden bezocht.  De bijeenkomst is georganiseerd door de Arbeidsinspectie om onder andere werkgevers en werknemers te informeren over het belang van veilig en gezond werken in de bouw en om ze voor te bereiden op intensieve controles per 1 oktober, gezien veilig en gezond werken in ieders belang is. Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om tijdens de borrel na te praten over de bijeenkomst met collega-bedrijven en om te netwerken.

 

In samenwerking met de afdeling Communicatie van RCN is een voorlichtingsbrochure en een DVD in verschillende talen ontwikkeld. Geïnteresseerde bouwbedrijven kunnen bij de Arbeidsinspectie exemplaren van het materiaal aanvragen om de voorlichting aan de werknemers verder invulling te geven. (arbeidsinspectie@RijksdienstCN.com)

 

Deel dit artikel