Vakantie & Toerisme

Tourism Corporation Bonaire kondigt de start van het cruiseseizoen aan

Tourism Corporation Bonaire (TCB) en alle cruise gerelateerde organisaties zijn klaar voor het cruiseseizoen, dat start op 22 september 2015.

Het totaal aantal cruisepassagiers voor het jaar 2015 is 247.000. In het kalenderjaar 2016 worden in totaal 248.000 passagiers verwacht, waarbij schepen van Carnival en Royal Caribbean ook in de zomer Bonaire bezoeken. Het wordt dus een druk cruiseseizoen met Kralendijk als bruisend centrum. Autobestuurders moeten dan rekening houden met afgesloten verkeersgebieden.

Om een ​​betere service te bieden aan de cruisepassagiers wordt het centrum telkens afgesloten voor verkeer als er een cruiseschip van meer dan 1200 passagiers in de haven ligt. De kruising bij ex-City Café Kaya Islariba en de toegang tot de parkeerplaats van het Bestuurscollege wordt ook afgesloten. Wanneer er twee cruiseschepen in de haven liggen, wordt tevens de kruising van de Kaya C.E.B. Hellmund en de Kaya Gilberto F. Croes afgesloten voor verkeer.

Medewerkers van alle bedrijven, die zich via hun organisatie hebben aangemeld bij TCB en aan de regels voldoen, krijgen een badge. Hiermee mogen zij werken binnen het afgesloten centrumgebied in het cruiseseizoen.

Meer informatie over het cruiseschema is online te bekijken op: http://www.tourismbonaire.com/includes/Cruise_Calendar.pdf.  U kunt ook een bezoek brengen aan ons kantoor aan de Kaya Grandi 2 voor een uitdraai van het schema. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met TCB via telefoonnummer: 717-8322.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo