Kunst, Cultuur en muziek

STINAPA doet mee met viering Virgen del Valle

Virgen del Valle viering was groots dit jaar en 2 marine park boten deden mee. 

Virgen del Valle is de heilige patroon van de vissers,  en ook andere zeevarenden namen deel aan deze viering. Elk jaar wordt de dag van deze heilige gevierd, en dit jaar was het grootser dan ooit. STINAPA deed voor het eerst dit jaar mee aan de viering.

Het beeld van de Virgen del Valle werd meegenomen op een boot van Sorobon richting Cai. Daar kwam de boot met het beeld tot stilstand. De andere boten maakten een rondje rondom de boot met het beeld, waarna men weer richting Sorobon ging voor de zegening van het beeld en alle aanwezigen. Hierna werden er drankjes en hapjes aangeboden.

Het was een mooie ervaring om al de vissersboten, de vissers samen met hun familie en vrienden, de coast guard en ook de loods mee te zien doen aan deze viering.

Volgend jaar zal STINAPA ook weer mee doen aan deze prachtige traditie.

Deel dit artikel