Veiligheid & openbare orde

Gloednieuwe scooters en motoren in beslag genomen

De afgelopen weken heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) onder leiding van het Openbaar Ministerie op Bonaire een partij van 10 gloednieuwe scooters en motoren in beslag genomen dan wel opgespoord. Deze partij was afkomstig uit Nederland en voor een groot deel afkomstig van diefstal.

De partij vertegenwoordigt een waarde van meerdere tienduizenden dollars. Degenen die met deze motoren en scooters zijn aangetroffen of waarvan is vastgesteld dat zij ze ter beschikking hebben gehad worden verdacht van onder andere heling, witwassen en valsheid in geschrifte. Hen wacht verdere strafvervolging. De voertuigen werden onder andere ingezet bij straatraces of feveren.

“Het is zuur te zien dat deze jongens deze scooters en motoren kapot racen, terwijl de werkelijke eigenaars er misschien wel jaren voor hebben kromgelegen ,” aldus een lid van het onderzoeksteam.

Het Openbaar Ministerie en de opsporingsdiensten wijzen er op dat iedereen die een scooter of motor aanschaft of er gebruik van maakt er verantwoordelijk voor is zich ervan te overtuigen dat deze ‘ eerlijk’ is. Het is algemeen bekend dat scooters en motoren vaak worden gestolen en het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee maakt weer eens duidelijk dat er ook gestolen scooters en motoren op Bonaire worden ingevoerd. Dus er is extra voorzichtigheid geboden. Wie toch het risico neemt, loopt kans de scooter of motor  kwijt te raken en vervolgd te worden wegens heling.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo