Politiek & Bestuur

Staatssecretaris Dijksma bezoekt Saba en Bonaire

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken brengt van 30 augustus tot en met 2 september een werkbezoek aan Saba en Bonaire. Het is het eerste bezoek van de staatssecretaris aan deze eilanden van Caribisch Nederland. Op het programma staan op beide eilanden gesprekken met de gezaghebbers en de leden van de bestuurscolleges en bezoeken aan projecten.

Op Saba spreekt de staatssecretaris met de leden van het toerisme-comité en brengt zij een bezoek aan de in aanbouw zijnde energiecentrale en het natuurproject ‘goat buy back’. Ook staat er een boottocht rond het eiland gepland. 

1200

Op Bonaire heeft de staatssecretaris een ontmoeting met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de Kamer van Koophandel  en het energiebedrijf. Op het programma staat verder de bezichtiging van het door de staatssecretaris gesubsidieerde plattelandsontwikkelingsproject en een bezoek aan een succesvol tuinbouwbedrijf gevestigd op het terrein van Krusada.

Met de staatssecretaris reist een aantal bedrijven mee, die de mogelijkheden gaan verkennen voor Bonaire als proeftuin voor duurzame land- en tuinbouwtechnieken.

Deel dit artikel