Politiek & Bestuur

Sentro di Hubentut i Famia viert internationale dag van de jeugd

De Verenigde Naties heeft woensdag uitgeroepen tot internationale dag van de jeugd. Sentro di Hubentut i Famia heeft in het kader hiervan de dag geopend met lezingen verzorgd door directeur Chris Palm en Mimi Dongen, hoofd van de afdeling opvoedingsondersteuning.

Gedeputeerde Benito Dirksz richtte bij de viering van de dag bij Sentro di Hubentut i Famia, het woord tot de aanwezige jongeren. Dirksz feliciteerde de jongeren met hun dag en stond ook stil bij het feit dat Bonaire voor het eerst officieel deze dag viert. De gedeputeerde verklaarde ook heel blij te zijn dat het centrum het initiatief had genomen om deze dag te vieren, waarbij jongeren en hun deelname in het dagelijks leven centraal staan.

Jongeren zijn heel belangrijk voor Bonaire, zij zijn de toekomst van het eiland, aldus Dirksz. Jongeren uit alle lagen van de bevolking staan morgen aan het roer, zij zullen ervoor zorgen dat de toekomst voor Bonaire er stralender uitziet.

Tot slot sprak de gedeputeerde de hoop uit dat de dag van de jeugd  vruchten zal afwerpen. Dat het ook een dag wordt, waarop jongeren van elkaar kunnen leren en hun kennis en ervaring kunnen overdragen aan de generatie die na hen komt.

Deel dit artikel