Vakantie & Toerisme

Bonaire als duikbestemming gepromoot via social media


Op initiatief van de Tourism Corporation Bonaire (TCB) brachten drie bekende Amerikaanse bloggers een persbezoek aan Bonaire. Het bekende reisblog Camels and Chocolate.com trekt dagelijks duizenden lezers en deze schreef 5 leuke artikelen over Bonaire met prachtige foto’s.

De tweede reisblogger was Angie Away, ook zij zorgde voor een enorme promotie via haar social media kanalen als Twitter, Instagram en Facebook.

Het derde blog is van Alex in Wanderland welke vooral zorgde voor prachtige foto’s op haar instagram account met ruim 20.000 volgers.

Het doel van de persreis was om Bonaire als duikbestemming voor beginnende en gevorderde duikers te promoten. De persgroep maakte onder meer zeven duiken met verschillende duikoperators, ging grotsnorkelen, bezocht de ‘Taste of Bonaire’ en at bij enkele van de beste restaurants.

Instagram, Twitter en Facebook werden gebruikt om de boodschap over Bonaire te verspreiden. TCB heeft de ‘hashtag’ #Bonaire247 aangemaakt, waarmee gemeten kon worden hoeveel mensen de berichten van deze bloggers bereikten. Het bereik dat is gemeten was ruim 1.2 miljoen. Speciale dank gaat naar Staphanie Worth van TCB USA en alle sponsor bedrijven op Bonaire.

Deel dit artikel