Natuur

Grote schoonmaak Lagun

De overheid heeft samen met STINAPA de laatste week een grote schoonmaak rondom Lagun uitgevoerd. In totaal zijn vijfendertig truckladingen (155 ton) zeewier, plastic en hout afgevoerd naar de landfill.

Aanleiding voor de actie was de grote hoeveelheid Sargassum zeewier dat de baai is binnen gespoeld. Het rottende zeewier op het strand zorgde voor stankoverlast in de wijde omtrek. Veel zeedieren gingen dood door het rottingsproces dat zuurstof aan het water onttrekt.

Lagun en Lac zijn de enige baaien op Bonaire met mangrovebossen. Tussen deze mangroven liggen kleine strandjes. De schoonmakers hebben zowel de mangroven als de stranden aangepakt. Het zeewier is opgeruimd. Ook hebben de schoonmakers veel drijfvuil verwijderd, dat voornamelijk bestaat uit hout en plastic.

De overheid en STINAPA danken Selibon NV voor hun medewerking aan het project.

De overheid roept de bevolking en de bezoekers op mee te werken aan het schoonhouden van de natuur. Als iedereen die een strandje of een andere plek in de natuur bezoekt wat afval meeneemt, dan blijft de omgeving schoner dan je hem aantrof.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo