Kunst, Cultuur en muziek

Bonaire volgend jaar bij cultureel festival in Cuba

Bonaire heeft er belangstelling voor getoond om in 2017 deel te nemen aan het Festival del Caribe in Santiago de Cuba. Dat heeft gedeputeerde Benito Dirksz, belast met Cultuur, officieel per brief laten weten aan de organisator van het jaarlijks terugkerende festival, Casa del Caribe. Hij was onlangs op bezoek in Cuba in het kader van het Festival La Casa del Caribe 2017.

Dirksz heeft een officiële brief aan Orlando Vergés overhandigd, de directeur van Casa del Caribe. Daarin staat dat het eiland interesse heeft om deel te nemen aan de editie van Casa del Caribe 2017 in Santiago de Cuba. Voor gedeputeerde Dirksz is het festival een manier om andere personen en landen deelgenoot te maken van de unieke cultuur van Bonaire, terwijl het eiland ook leert van hun culturen en tradities.

La Casa del Caribe werd in 1982 opgericht. Het is een uniek Cubaans instituut dat lopende onderzoeksprojecten integreert, met als doel de waarden van de traditionele volkscultuur en de religieuze tradities te profileren, en de bijzondere manier waarop deze zich in het land manifesteren. Afgezien daarvan richt de aandacht zich ook op studie van de geschiedenis en de cultuur van de volken die deel uitmaken van het Caribisch gebied.

Deel dit artikel