Welzijn & Zorg

Training bestrijdingsmaatregelen tegen Dengue en Chikungunya mug

Van 6 tot 11 juli 2015 wordt er een training gegeven voor de inspecteurs van de sectie Vector Controle van de Afdeling Publieke Gezondheidszorg van het Openbaar Lichaam Bonaire. Doel van de training is onder andere het actualiseren van de theoretische en praktische kennis van de inspecteurs over de bestrijdingsmaatregelen tegen de Aedes mug die Dengue en Chikungunya kunnen overbrengen.

De training wordt gegeven door dhr. Fernando Vizcaino van de Pan American Health Organization in samenwerking met de Afdeling Publieke Gezondheidszorg Bonaire. Dhr. Vizcaino is hoofd van de Vector Controle van het ministerie van Volksgezondheid van Panama.

Rocargo

Dengue (of knokkelkoorts), is een virusinfectie die wordt overgebracht door de Aedesmug. Deze mug komt voor in tropische gebieden. De ziekte komt af en toe voor bij mensen die een tropisch land hebben bezocht waar de ziekte voorkomt. De infectie die ontstaat na een steek van de Aedesmug, kan van mens op mens worden overgedragen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo