Veiligheid & openbare orde

Examens Vak-Officier van Dienst brandweer CN

In november 2014 is in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie de leergang Vak Officier van Dienst (Vak-OvD) CN gestart. Deze opleiding is georganiseerd door het Brandweerkorps Caribisch Nederland in samenwerking met en onder leiding van de Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).  Aan deze leergang hebben 6 deelnemers van Caibisch Nederland, 1 van Curaçao, 2 van Aruba en 2 van Sint Maarten deelgenomen.

Deze week zijn er op Bonaire examens gehouden voor de vier kerntaken van de functie Vak-OvD Caribisch Nederland. Voor deze examens is er gebruik gemaakt van een examencommissie van het IFV onder voorzitterschap van dhr. J. Molenaar samen met 4 examinatoren uit Nederland: G. Roumans, R. Polman, J. Huizing en B. Reijne. Regisseur van de examens was dhr. M. Crul, Implementatiemanager bij het Brandweerkorps Caribisch Nederland.

Rocargo

Naast deze reguliere examencommissie hebben E. de Cuba (commandant brandweer Aruba), C. Richardson (commandant brandweer Sint Maarten) en J. Tromp (algemeen commandant Brandweerkorps Caribisch Nederland) een training gekregen en meegedraaid met de examencommissie. De bedoeling is dat in de toekomst met een gecombineerde examencommissie gewerkt gaat worden bij de examinering van de leergang, dus bestaande uit commissieleden uit Nederland en uit de regio. Behalve voor de examens kunnen de commandanten uit de regio ingezet worden bij het vakbekwaam houden van hun opgeleide Officieren van Dienst.

Deel dit artikel