Kunst, Cultuur en muziek

Einde van Proyecto Kunst en Cultuur op school

Op vrijdag 12 juni hebben de leerlingen van de Aquamarijn school het project “Kusten en Cultuur op School” afgesloten met een optreden voor de ouders, om hun talenten te bewijzen.
De leerlingen hebben hun talenten voor het bespelen van Kuarta, Barí, Viol en Piano laten zien. Het optreden vond plaats bij ABVO, waar de school is gevestigd.

Stichting voor Kunst en Cultuur van Bonaire is belast met de uitvoering van het project “ Kunst op School. Het project geeft kans aan kinderen om iets te leren op het gebied van kunst en de cultuur van Bonaire.

Rocargo

Na een proefperiode is het project in het schooljaar 2014/2015 op verschillende basisscholen geïmplementeerd, een van de scholen is basisschool Aquamarin.
Basisschool Aquamarin heeft de laatste fase van het project dit schooljaar afgesloten, waarvan negen van hun leerlingen van groep 7 en 8 kuartales hebben gekregen, bij docent Sedney Molina. Vierentwintig van de leerlingen van groep 4 en 5 hebben Barí bij docent Arie Marsera geleerd.

Het project is gedeeltelijk gefinancierd door de overheid. Stichting voor Kunst en Cultuur van Bonaire biedt al een aantal jaren kans aan groot en klein om muziek theorie, gitaar, kuarta, piano, barí, blokfluit te leren.

Eurich Paulina portefeuille secretaris van gedeputeerde Benito Dirksz , vertegenwoordigde de gedeputeerde om de jongeren en de stichting te feliciteren met dit geweldige project dat jongeren vorming geeft van het Bonairiaanse muziekcultuur.

Rocargo
Deel dit artikel