Politiek & Bestuur

Gesprek met Kamerleden was live te volgen in Bonaire

Op verzoek van het Bestuurscollege van Bonaire was het gesprek dat de drie bestuursdelegaties donderdag hadden met de leden van de Eerste en Tweede Kamercommissies voor Koninkrijksrelaties toch openbaar.

Nadat de Bonairiaanse delegatie had vernomen dat de bijeenkomst achter gesloten deuren zou plaatsvinden, is contact opgenomen met de delegaties van Sint Eustatius en Saba. Die steunden het verzoek van Bonaire waarna dat is overgebracht aan de griffie van de Tweede Kamer en de beide commissievoorzitters.

Het besluit tot openbaarheid betekende dat de bijeenkomst live vanuit Bonaire (en elders) kon worden gevolgd. Via de website www.tweedekamer.nl was de vergadering te bekijken en te beluisteren.

Clark Abraham: ,,Wij hebben om openbaarheid verzocht omdat wij voorstander zijn van transparant bestuur. Het is een goede zaak als burgers rechtstreeks kunnen volgen hoe wij de belangen van Bonaire in Den Haag verdedigen en hoe de verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer daar op reageren”.

Deel dit artikel