Onderwijs

Studiefinanciering bereidt aankomende studenten voor

Van 8 tot en met 10 juni hebben op Sint Eustatius circa 40 aanstaande studenten, die in het buitenland gaan studeren, de VOBESS  cursus gevolgd (VOBESS staat voor Voorbereiding BES-studenten). Deze cursus, die jaarlijks georganiseerd wordt door RCN-Studiefinanciering, bestaat uit twee onderdelen: de oriëntatie- en zelfredzaamheidscursus.

Tijdens de oriëntatie cursus werd onder andere aandacht besteed aan sociale vaardigheden, de cultuurshock waar de studenten in het buitenland mee te maken krijgen, planning en budgettering, drugs en seksuele voorlichting. Ook waren er twee ouderejaars studenten, die hun ervaringen met studeren in het buitenland met de aankomende studenten deelden.

De zelfredzaamheidscursus biedt een combinatie van theorie en praktijk. Dit keer kregen de studenten als praktijkopdracht om in groepjes van 10 boodschappen te gaan doen voor een drie gangenmenu, waarbij ze binnen het gegeven budget moesten blijven. Vervolgens werden de maaltijden door de studenten zelf, onder begeleiding, klaargemaakt.

In de week van 6 juli zal de VOBESS tegelijkertijd op Saba en Bonaire plaatsvinden. De aankomende studenten worden in Nederland dit keer opgevangen en begeleid door de stichting BESST. Deze nieuwe stichting is ontstaan uit een afsplitsing van de stichting S4 (St. Maarten Student Support Services) die tot voor kort de opvang en begeleiding verzorgde van studenten uit St. Maarten en uit Caribisch Nederland.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo