Sport & Vrije tijd

Gedeputeerde Silberie praat met KNVB over ontwikkelplannen Bonaire

Onlangs heeft gedeputeerde van onder andere sportaangelegenheden Silberie een ontmoeting bijgewoond met Johan van Geijn, Coordinator International CSR Projects Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Dit gebeurde op uitnodiging van van Geijn in de Amsterdam Arena.

De ontmoeting vond plaats in het kader van een bespreking op gebied van sportfaciliteiten op Bonaire. Van Geijn is verantwoordelijk voor de realisatie van de voetbalvelden in Rincon (voetbalstadion), Nort Salinja (mini voetbalveld Chio Semeleer) en Antriol (voetbalveld Elion Flores). Van Geijn heeft aangegeven dat hij heeft geconstateerd dat de velden goed worden gebruikt en wil Bonaire graag de mogelijkheid bieden om meer bestaande voetbalvelden te verbeteren/voorzien van de nodige faciliteiten.

,,Ik ben verheugd dat van Geijn er voor openstaat om in de bestaande samenwerking Bonaire verder te helpen op gebied van voetbalfaciliteiten en ontwikkeling. Eerder hebben we altijd goed met hem samengewerkt om de voetbalvelden te kunnen ontwikkelen. We willen met van Geijn tot een aantal afspraken komen, zodat we voetbal in zijn totaliteit door kunnen ontwikkelen op Bonaire. In dit proces speelt naast van Geijn Errol St. Jago eveneens een belangrijke rol. Als Bonairiaan werkzaam voor de KNVB, komt St. Jago jaarlijks naar Bonaire om in samenwerking met Federashon di Futbol Boneriano (FFB) voetbalclinics te verzorgen. Al met al, een belangrijke ontwikkeling voor Bonaire op gebied van sport en voor onze jeugd’’, aldus gedeputeerde Silberie.

Deel dit artikel