Economie

Hypotheekgarantie essentieel voor woningmarkt Bonaire

Bestuurscollege en BZK stellen: hypotheekgarantie essentieel voor woningmarkt Bonaire. Tijdens een bespreking met de directoraat-generaal Wonen en Bouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), heeft gedeputeerde Abraham uitvoerig gesproken over hypotheekgarantie voor Bonaire.

In de bespreking is naar voren gekomen dat zowel het bestuurscollege alsmede het ministerie van BZK het met elkaar eens zijn dat de hypotheekgarantie essentieel is om de woningmarkt in beweging te krijgen. ,,De ontwikkeling van de woningmarkt is van belang voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van het eiland’’, zo stelt de gedeputeerde.

Het ministerie van BZK en het bestuurscollege streven er naar dat de hypotheekgarantie per 1 januari 2016 kan worden verstrekt op Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo