Veiligheid & openbare orde

Brand in woonhuis aan de Kaya Karpitan

Foto credit: Radio Digital 91.1 FM Bonaire

Op vrijdag 22 mei kreeg de politie centrale omstreeks 1.45 uur melding dat er aan de Kaya Karpitan een woning in brand stond. Het lukte de vijf bewoners (2 volwassenen en 3 kinderen in de leeftijd van 2, 5 en 7 jaar) om tijdig uit het huis te komen. Totaal 7 personen hadden last van de rook en werden ter plekke door het ambulance personeel behandeld.

Bewoners van de wijk Dawari, die zich ten westen van de woning bevonden, werden gevraagd hun ramen en deuren gesloten te houden of, indien mogelijk, om ergens anders heen te gaan, om zo rookoverlast en intoxificatie te voorkomen.

Omstreeks 6.00 uur laaide het vuur weer op en ging de brandweer weer ter plekke om de brand te blussen. Oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De brandweer verzoekt omstanders om de afgebrande woning niet te betreden in verband met instortingsgevaar.

Inmiddels is er een hulpactie gestart om het getroffen gezin te helpen aan kleding, luiers, speelgoed en huisinrichting. U kunt contact opnemen met Mamaya, Kaya JNE Craane 38, zij woont in het blauwe huis op de Boulevard, naast het boot restaurant.

Restaurant Wattaburger heeft inmiddels aangeboden het gezin te voorzien van maaltijden.

Deel dit artikel