Natuur

Foto: Flamingo vliegpogingen

Dit is een jonge flamingo, hij heeft nog een beetje donsveren en het roze komt al door, binnenkort heeft hij ook de mooie roze veren.

Hier probeert hij of hij nog de lucht in kan komen, op een wild stukje Bonaire waar je normaal geen flamingo’s tegenkomt. Vanaf een afstand begon ik foto’s te maken en uiteindelijk stond ik vlak bij hem, het bleek dat hij niet verder kon vliegen en in het water op zoek was naar voedsel. Waarschijnlijk was hij met een groep meegevlogen en ondertussen uitgeput en uitgehongerd geraakt.

Hij was makkelijk te vangen en na telefonisch advies te hebben ingewonnen van een vogelliefhebber hebben we hem naar het Gotomeer gebracht, in het ondiepe water van dit meer zitten altijd grote groepen flamingo’s kreeftjes te vangen. Hij bleef eerst een beetje op de droge kant rondstappen en stapte uiteindelijk het water in, toen we er een half uur later weer langsreden had hij het gezelschap opgezocht van een groepje volwassen flamingo’s.

Bron en foto: Columbusmagazine

Deel dit artikel