Veiligheid & openbare orde

Koenders ‘Situatie in Venezuela wordt nauwgezet gevolgd’

Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, worden de ontwikkelingen in Venezuela nauwgezet gevolgd. Dit in verband met de veiligheid van de bewoners van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Koenders zei dat zondagmiddag op Aruba.

Curacao, Aruba en Bonaire liggen maar enkele tientallen kilometers van Venezuela. De bevolking van ons buurland is door president Nicolas Maduro opgeroepen zich te mobiliseren tegen “kapitalistische staatsgrepen en Amerikaans imperialisme”. Ook de aanwezigheid van Amerikaanse militaire vliegtuigen op de eilanden is door Venezuela regelmatig bekritiseerd.

Rocargo

Goed nabuurschap
Volgens Koenders blijft er “geïnvesteerd worden in de relatie met Venezuela” en wordt er alles aan gedaan om te handelen in het belang van de bewoners van alle landen in het koninkrijk. Volgens Koenders is “goed nabuurschap de basis van de relatie tussen het Koninkrijk en Venezuela”. Koenders is zondagavond aangekomen op Curaçao. Samen met de Arubaanse premier Mike Emans leidt hij het Koninkrijksoverleg Buitenlandse. Daarna gaat hij naar Cuba, Guatemala en Mexico.

Deel dit artikel